Hae tästä blogista

keskiviikko 7. joulukuuta 2011

"Se tunne, kun jalaton hiihtää ylämäessä ohi"

Hälsningar från Vuokatti ;--)

Lupasin toteuttaa hiihtopostauksen ja tässäpä se tulee! Loogisesti, jotta jaksaa hiihtää kovaa kisoissa pitää harjoitella, treenata, miten sen nyt haluaakaan ilmaista. Mun treeneihin kuuluu kesäsin mm. rullahiihto, juoksu, sauvakävely, maastopyöräily, lihaskunto jne. Nyt eli talvella päämuotona on hiihto, ofc ;-) 

Tän leirin ohjelma on ollu tällänen :-)

Perjantaina 1h 30min hiihtoa vapaalla tyylillä (n.16km)

Lauantaina aloitettiin aamu aamulenkillä ja sen jälkeen suunnattiin ladulle perinteistä suihkimaan. Hiihdettiin pyöreesti 2h ja kilometrejä tuli muistaakseni reilut 20. Päivällä uudestaan ladulle (tyyli vapaa) ja tarkoituksena oli hiihtää rento tuntinen.

Sunnuntaina taas aamulenkille erityisen pirteenä. Päivän treeneinä pertsalla n. 1h 22min (vetoja kahteen nousuun, aikaa kulu n.5min) Ja se toistettiin kolmesti. Kyllä tuntu :--D
Iltapäivällä siirryttiin vapaalle tyylille taas ja palauttelevaa hiihtoa 1h15min.

Maanantaina jälleen aamulenkki ja eka treeni pertsaa (keli oli aivan kamalan järkyttävä, sukset ei toiminu ja muutamaan otteeseen olin nenälläni..). Tällä kertaa tasatyöntö harjoitus. Kolme kertaa ympäri sen niminen kuin Tenetin lenkki 1h 50min. IP harjoitus taas vapaalla ja reilu tunti tuli hiihdeltyä :-)

Tiistaina myöhäistetty aamulenkki (klo 8.00!!!!!!) :-D Ja leirikisa! Matkana oli koko ensilumenlatu, joka on abaaaut 3,5-4km. Mun aika oli 12.15min  ja sen voin sanoo et suksi ei luistanu ja latu oli haastava. Ennen kisaa tietty lämpättiin eli hiihdeltiin hiljakseen (+pari vetoa mukaan luettuna) noin 40min samoin kisan jälkeen.

Iltapäivällä mentiin uimaan ja illalla juhlittiin itsenäisyyspäivää karkkien ja karaoken kanssa, joka on kyllä ollu tän leirin kohokohta. Linnanjuhlia unohtamatta!


Tänään oli lähtö kotiin ja vika treeni.  1h 40min vapaan hiihtoa.
Nyt siis aattelette siellä, et mulla ei oo mitään muuta elämää ku hiihto?! onon, jopa tänne leirin lomaan mahtui kavereitten tapaamista niin ladulla kuin millon missäkin! Erityis kiitokset ihanasta seurasta Oulalle, Aleksille ja Jennylle :-) Ihana leiri, ihania ihmisiä! Mutta hiihto vaan tuntuu olevan niin epäsuosiossa ja aina  sitä saa kuulla naljailua, "oikeen hiihtäjä" :-D Musta tää on osittain vähän välineurheilua. Jos on huonot välineet eikä hallitse tekniikkaa, ei tuskin tunnu kauheen mukavalta hiihtää. Ymmärrän hyvin jos, joillain on jotain hiihtoa vastaan ihan lajina tai muuten vaan, mutta kai sitä jokainen saa oman lajinsa valita :)?

Ite olen hiihtänyt ensimmäisen kerran jo kaks vuotiaana ja siitä se sitten kai lähti. Tähän asti kilpaileminen on aina painottunut ampumahiihdon puolelle. Tänä kautena siis jätän sen ja mietin vielä tuon maastohiihdon laitaa taino kilpailemista. Saa nähdä miten mieli muuttuu, jos ja kun nyt pääsis omalle ladullekkin treenaamaan.

Loppuun vielä kiitokset kaikille leirin osallisille! Ens vuotta odotellessa :-)
ps. postaus on aika nopsaan ja erittäin väsyneenä kirjoitettu, joten jos joku kohta kuulostaa vähän hassulta niin voi johtua siitä.. :) Viivi kiittää ja kumartaa toivottavasti avarti edes hiukan hiihtäjän harjoittelusta tuommoisella pintaraapaisulla..4 kommenttia:

Elina kirjoitti...

Oii miten ihana postaus! Tulipa hirvee himo hiihtämään, haluis vaan nää meidänki kylän ladut nopeesti auki et pääsis suksimaan :) samalla kyllä tajus tosta sun reeniohjelmasta mitä tuollaki olitte vedelly että huhhuh minä en jaksais ikipäivänä! :D ihan älytön kunto tossa on kyl oltava. Mut ihana ku teit tän ♥

Viivi kirjoitti...

Kiiitti, tää on kyl hiukan sekava mut onneks kelpas ;) Toivottavasti päästään omille laduille nopsaaaaan! Saattaa ehk kuulostaa aika kovalta, mut siihen tottuu :-) Ja ku on kivaa nii aika menee nopeesti! Ja ole hyvä <3 :)

Anonyymi kirjoitti...

viivi, toi on tosi kiva blogi!!!
kirjoita lisää joistain kokemuksista!!!!
t:bettina<3

Viivi kirjoitti...

Kiva jos tykkäät! Juu kirjoittelen niin pian kun tulee samalaisia tapahtumia :-)